top of page
Menjava na vrhu

Menjava na vrhu

Na sliki novi in stari predsednik DOOS

Utrip iz sejma Optika 2023

Utrip iz sejma Optika 2023

Strokovni dogodek za optike in optimetriste
Rogaška Slatina

Pozdravljeni,

vabimo vas na Strokovno srečanja optikov in optometristov ob »Svetovnem dnevu vida», ki se bo odvijal v petek 20. in v soboto 21. oktober 2023 v Rogaški Slatini v prostorih Anin Dvor in v prostorih Šolskega Centra Rogaška Slatina, ter ga skupaj organiziramo Sekcija Optikov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), Društvo očesnih optikov Slovenije (DOOS) ter Šolski center Rogaška Slatina (ŠCRS).

Program srečanja je v prilogi.

Prijavite se tako, da izpolnite (klikni)  P R I J A V A

ki je objavljena na spletni strani www.ozs.si

Seznam mojstrov očesne optike in optometristov

Dear Ladies and Gentlemen,

you are cordially invited to the Congress of opticians and optometrists on the occasion of "World Sight Day", which will take place on Friday 20 and Saturday 21 October 2023 in Rogaška Slatina
at Anin Dvor and at the Rogaška Slatina School Centre jointly organized by the Section of Opticians at the Chamber of Craft and small Business (OZS), Optical association of Slovenia (DOOS) and the School Centre Rogaška Slatina (ŠCRS).

 

Please find the congress programme in the attachment below:

Apply for the participation in the following link: A P P L Y

O društvu DOOS

 

Društvo očesnih optikov Slovenije skrbi za dvig kakovosti storitev optikov v Sloveniji ter njihovo kontinuirano izobraževanje in napredek. Povezujemo se s sorodnimi organizacijami v tujini, predvsem z Evropskim združenjem optikov in optometristov (ECOO) in podpiramo prenos najnovejših strokovnih znanj med naše člane. 

Poslanstvo

 

Strokovno in enotno se predstavljamo v javnosti, pri tem pa je naše temeljno vodilo skrb za dober vid in dvig osveščenosti javnosti o izrednem pomenu dobrega vida za kakovost življenja. Tako postajamo slovenski optiki visoko usposobljeni oskrbniki dobrega vida, se stalno izobražujemo in izmenjujemo izkušnje.

Stopite v kontakt 

Strokovni dogodki:

KOORDINATORKA ZA STROKOVNE DOGODKE

 

Maja SOTLAR LENGENSDORF

EMAIL: maja.sotlar@zajec-optika.si

 

Administracija strani:

UREJEVALEC SPLETNIH STRANI

 

Rene PIRC

EMAIL: info@optika-pirc.com

Vidni člani


Člani upravnega odbora:

 

Rene PIRC: info@optika-pirc.com

Jaka KUKOVIČ: jaka@oke.si

Matic VOGRIČ: vogric.matic@gmail.com

Matjaž MIHELČIČ: matjazmihelcic@siol.net

Emil OBLAK: emil_oblak@hotmail.com

Matjaž Turk: matjaz.turk96@gmail.com

Matej Malalan: matej.malalan@hotmail.it

Blagajničarka:

Saša KOBILICA: sasa.kobilica@gmail.com

 

Predsednik društva:

Matic VOGRIČ: vogric.matic@gmail.com

POZIV K ZBIRANJU DOKUMENTACIJE ZA VPIS NA SEZNAM OPTOMETRISTOV R SLOVENIJE

ZVONKU V SLOVO

Zapustil nas je Zvonko Weilguny iz Maribora, v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja najbolj prepoznaven očesni optik ne samo v Sloveniji temveč tudi v tedanji Jugoslaviji.

Bil je pobudnik ustanovitve Društva očesnih optikov Slovenije in leta 1977 postal tudi njegov prvi predsednik. Na čelu društva je ostal vse do leta 1989.

Zelo se je zavzemal za izobraževanje mladih optikov in razvoj stroke. Vzpostavljal je stike s tujimi strokovnimi združenji, od koder je črpal znanje in ga prinašal v Slovenijo. Rad se je udeleževal strokovnih dogodkov predvsem na nemško govornem področju, ker je odlično obvladal nemški jezik.

Dolga leta je bil poslovodja Optike ABA v Mariboru, svojo kariero je nadaljeval kot zastopnik tovarne Optyl v Ormožu, zatem pa je odprl svojo optiko v Celju, kjer je delal do upokojitve.

Svoj dom si je zgradil pod Pohorjem v Mariboru, kjer je živel z ženo Bredo, hčerko Andrejko in sinom Marcelom, zelo rad pa je obiskoval svoje starše v rodni Rogaški Slatini.

Za njim ostaja velika praznina, ostali pa nam bodo spomini na prijetne druženje z njim, na številne nasvete, ki nam jih je dajal in na skupna strokovna potovanja.

 

Dragi Zvonko!

Hvala ti za vse, kar si napravil za očesno optiko.

Janez Gobec in UO Društva očesnih optikov Slovenije

bottom of page